אוכל ראשון

אלינוער רבין
ספר מתכונים המיועד לפעוטות, מלידה עד גיל שנתיים, נראה אולי מיותר, אבל במציאות של היום, כאשר ברור הצורך להרחיב את הידע וההדרכה בכל הנוגע לתזונה נכונה, אין שני לו בחשיבותו. להרכב המזון הניתן בגיל זה השפעה רבה על אופן וקצב הגדילה, על מצב הרוח ועל השמירה על הבריאות. התפריט של התינוק בחודשי חייו הראשונים מוכתב לכם ההורים על-ידי הרופאים או צוות "טיפת חלב", ההתלבטות מתחילה כאשר מומלץ לגוון את המזון. התלבטות זו נוגעת בשאלות רבות, לטחון את המזון או לרסק? לתבל? להאכיל בכפית, במזלג או דרך פטמת הבקבוק? כל מזון בנפרד או בשילובים? ואופן הבישול – אידוי, אפייה ואולי אפילו טיגון עדין? נראה שאת התשובה המלאה יקבל כל הורה מהצאצא הפרטי, כאן ניתן להביא רק המלצות כלליות, אותן מנסה ספר זה לתת.

אלינוער רבין כתבה במשך 15 שנה מדור קבוע "אוכל" במוסף סגנון של מעריב ועשתה לה מוניטין בתחום הקולינרי. כתבה וערבה ספרי בישול רבים, ביניהם "עוף", "בשר", "חצילים", "רושפלד", "פירות", "מטבח השף", ואחיו הצעיר "40 עד 40", "ארוחת בוקר", "השוקולד שלי" ובשיתוף עם יואלה פטרון את הספר "שולחנות ערוכים".
 
 
רבי מכר | חדשים | מבוגרים | ילדים | נוער | בישול ואפייה | מילונים | חוברות עבודה | פנאי והעשרה